H.A.C.C.P. është një sistem i cili na lejon të identifikojmë dhe vlerësojme rreziqet potenciale në të gjitha fazat e prodhimit dhe përpunimit të produkteve ushqimore.

H.A.C.C.P. është një SISTEM efektiv dhe racional

Synon sigurinë e ushqimit nga vjelja në konsum. Ky sistem përfshin shtatë parime themelore që përdoren në zbatimin e H.A.C.C.P. për të përmbushur qëllimin e deklaruar

Këto parime përfshijnë: Analizën e rrezikut, Identifikimin e Pikave Kritike të Kontrollit, Vendosjen e limiteve kritike, Procedurat e monitorimit, Veprimet korrigjuese, Procedurat e verifikimit dhe Dokumentimin me regjistrimet përkatëse.

Përparësitë nga zbatimi i këtij sistemi janë:

  • Reduktim i sëmundjeve të shkaktuara nga ushqimi
  • Produkte të sigurta ushqimore për konsumatorët
  • Mundëson punë më efektive dhe më efikase të ndërmarrjeve ushqimore
  • Rrit konkurrencën e ndërmarrjeve në tregun botëror
  • Mënjanon barierat e tregtisë ndërkombëtare
  • Mundëson përdorim të teknologjive të reja
  • Rritje e të ardhurave

Ju mund të aplikoni për këtë shërbim nëpërmjet plotësimit të formës së kontaktit si më poshtë ose email në contact@agroquality.al