Udhëzime për kërkesat Global G.A.P
Rregullat e Sistemit të Menaxhimit të Cilësisë
Opsioni 2 kërkon ndërtimin e Sistemit të Menaxhimit të Cilësisë si dhe zbatimin e të gjithë pikave të kontrollit të Opsionit 1.
Opsioni 2 – Çertifikim në grup
Grupi i prodhuesve individual aplikon për certifikim në grup dhe i gjithë grupi do të jetë mbajtës I çertifikates si person juridik
QMS 1
QMS 1.3.1
Lista e fermerëve
QMS 2
QMS 2.1
Struktura e kompanisë
QMS 2.2
Trajnimet e personelit
QMS 3
QMS 3
Kontrolli i dokumentave
QMS 4
QMS 4
Procedura per ankesat
QMS 5
QMS 5
Internal audit
QMS 5.1
List of non-conformities
QMS 7
QMS 7
Proçedura për menaxhimin e jo-konformiteteve
QMS 8
QMS 8
Proçedura për gjurmueshmërinë
QMS 9
QMS 9
Proçedura e kthimit të produkteve
QMS 10
QMS 10
Proçedura nënkontraktimi
QMS 11
QMS 11
Proçedura për regjistrimin e njësive të reja të prodhimit
KRITERET E STAFIT TE QMS
Auditori
- Diplome e shkolles se larte ne lidhje me fushen qe po certifikohet (Diplome Bujqesore) ose cdo diplome tjeter me te pakten 2 vite experience ne systemin e menaxhimit te cilesise
- Njohuri praktike te sistemit te menaxhimit te cilesise
- Ndjekjen e nje trajnimi ne lidhje me auditimin per te pakten 16 ore
- Trajnim ne H.A.C.C.P. ose ne ISO 22000
- Trajnim rreth higjenes ushqimore
- Njohuri teknike rreth perdorimit te preparateve te mbrojtjes se bimeve, pleheruesve dhe teknikave te menaxhimit te demtuesve
Inspektori
- Diplome e shkolles se larte ne lidhje me produktet qe po certifikohen ose cdo diplome tjeter me te pakten 3 vite experience ne menaxhimin e nje ferme bujqesore
- Ndjekjen e nje trajnimi ne lidhje me menyren e kryerjes se inspektimit
- Ndjekjen e nje inspektimi nga nje inspector I njohur
- Trajnim ne H.A.C.C.P. ose ne ISO 22000
- Trajnim rreth higjenes ushqimore
- Njohuri teknike rreth perdorimit te preparateve te mbrojtjes se bimeve, pleheruesve dhe teknikave te menaxhimit te demtuesve
Këshilluesi Teknik
- Eksperience dhe kualifikime ne lidhje me perdorimin e preparateve te mbrojtjes se bimeve